Schrijf je eigen script in jouw toekomstfilm

Zoveel zielen, zoveel zinnen. Hoe ga je dan als burgemeester en gemeenteraad met de burgers aan de toekomst beginnen? In Bergen op Zoom hoef je alleen maar hardop te dromen en je eigen rol in de toekomst te spelen. Doe mee aan de toekomstgesprekken en schrijf zelf het script voor jouw toekomstfilm!

Deel jouw verhaal

We leven gelukkig in een tijd waarin we alles kunnen delen. Online of gewoon door middel van een goed gesprek. Wat gaat goed? Wat is jouw droom voor 2025? En wat is er nodig om deze droom morgen te realiseren? De leden van de gemeenteraad zijn erg benieuwd naar jouw verhaal!

Toekomst­gesprekken

Toekomstgesprekken voeren kan op elk moment en op vele plaatsen. Zo worden er op diverse inspirerende locaties toekomstgesprekken georganiseerd waar jij aan kunt deelnemen. Check hier de agenda en nodig jezelf uit om jouw droomrol te spelen in de trailer van Bergen op Zoom 2025. Je kunt er ook over schrijven via Facebook of via dit online platform. Zo verzamelen we alle vergezichten, idealen en dromen en kunnen we samen kiezen voor welke toekomst we gaan.

Burgemeester van gemeente Bergen op Zoom Frank Petter - foto Nick Franken
Burgemeester van de gemeente Bergen op Zoom Frank Petter – foto Nick Franken

Alles kan

Dat je echt over alles toekomstgesprekken kunt houden, is een gek idee, maar het kan echt! Zolang je er geen discussie over voert en je niet gaat vechten om gelijk te krijgen, kan iedereen over elk onderwerp een ideaal hebben. Je wordt er alleen maar rijker van om naar andere verhalen te luisteren en er dat van jou aan toe te voegen. Zolang je zoekt naar iets positiefs en geen verhalen of idealen uitsluit, staat alles dus op de agenda. Natuurlijk gaat het niet altijd goed, en is er van alles mis volgens heel veel mensen. Daar mogen we het best over hebben, maar iedereen wordt uitgenodigd om te kijken naar wat er beter kan en wat ze daar zelf aan willen doen.

Er gaat zoveel goed…

Als je naar problemen zoekt, of daar altijd over praat, is het net of alles fout gaat en er niets lukt, terwijl het juist andersom is. Als je zoekt naar wat er goed gaat in Bergen op Zoom, tref je talloze mooie voorbeelden. Lees de verhalen maar eens van een aantal trotse Bergenaren op dit platform. Door erover te vertellen krijgt iedereen een beeld van alle zaken die lukken. Dat zorgt voor veel positieve energie en activeert ons om mee te doen. Daarom is de insteek van de toekomstgesprekken, zowel online als offline, altijd positief. Samen kijken we naar wat goed gaat, wat nog beter kan en hoe we dat op kunnen lossen.

Geloof

Het is belangrijk dat wij erin geloven dat het gaat lukken om samen te zorgen voor een goede toekomst. Het is dus de moeite waard om de gemeenteraad te helpen dat goede te vinden en in te vullen voor de toekomst. De partijen die volgend jaar in 2018 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen kunnen zo mooi rekening houden met wat de inwoners van Bergen op Zoom graag in de toekomst willen zien.

over-jouwtoekomstverhaal