Van maart tot en met juni deelden vele Bergenaren hun toekomstdromen met de leden van de gemeenteraad. Dat kon door deel te nemen aan de toekomstgesprekken, welke op bijzondere locaties in onze gemeente werden georganiseerd, of via social media en deze site. Donderdag 13 juli werden in het Oude Stadhuis alle dromen en ideeën symbolisch overhandigd aan de burgemeester en raadsleden.

Een avant-garde gebouw en meer

De Vijverberg als zwem- en schaatsvijver, meer begrip voor elkaar en het voormalige V&D pand als avant-garde gebouw met heel veel groen. Het zijn de toekomstdromen van respectievelijk Daan van der Grinten, Najib El Allouchi en Bea Demmers. Samen vormden zij een delegatie van de deelnemers aan #jouwtoekomstverhaal en overhandigden zij alle toekomstdromen en ideeën symbolisch aan de burgemeester en raadsleden door o.a. het onthullen van dit filmpje.

Initiatieven

Najib blikte op een positieve wijze terug op de gesprekken die zijn gevoerd in Moskee El-Feth. ‘Door de organisatie van het toekomstgesprek in onze moskee zijn er diverse initiatieven ontstaan. De Nederlandse taal is voor sommige mensen best lastig. Dat uit zich met name bij het vinden van een leuke baan. Na het toekomstgesprek meldden zich twee mensen aan om taalcursussen te verzorgen. Daar zijn we heel blij mee.’

Uniek voor Nederland

Het doel van #jouwtoekomstverhaal is om samen met de inwoners tot een geactualiseerde toekomstvisie te komen. De gemeenteraad kan de toekomstdromen gebruiken als bouwstenen voor een toekomstvisie voor de stad. Uniek voor Nederland is dat raadsleden zelf de gesprekken voerden. Dat deden zij volgens de methode waarderend vernieuwen.

Positieve inbreng

Annette Stinenbosch is een van de vele raadsleden die de gesprekken begeleidde. Zij complimenteert de inwoners voor hun positieve inbreng en vele initiatieven die als gevolg van #jouwtoekomstverhaal zijn opgezet. ‘De gemeente hoeft vaak alleen maar te faciliteren. Burgemeester Frank Petter sluit zich hierbij aan. ‘We zijn trots op onze mooie gemeente. Laten we er samen voor zorgen dat we onze dromen ook gaan realiseren.’

#jouwtoekomstverhaal - terugblik op stadhuis
#jouwtoekomstverhaal - terugblik op stadhuis
#jouwtoekomstverhaal - terugblik op stadhuis
#jouwtoekomstverhaal - terugblik op stadhuis
#jouwtoekomstverhaal - terugblik op stadhuis
#jouwtoekomstverhaal - terugblik op stadhuis
#jouwtoekomstverhaal - terugblik op stadhuis
#jouwtoekomstverhaal - terugblik op stadhuis
#jouwtoekomstverhaal - terugblik op stadhuis
#jouwtoekomstverhaal - terugblik op stadhuis
#jouwtoekomstverhaal - terugblik op stadhuis
#jouwtoekomstverhaal - terugblik op stadhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *