De toekomstdroom van Connie Zagers, coördinator vrijwilligerswerk bij Stichting tanteLouise, is dat alle Bergenaren een halve dag meedraaien om te zien hoe ouderen in een zorginstelling leven. ‘Dan zou er nog meer begrip ontstaan voor hun situatie’, zegt Connie. ‘Ook ouderen hebben een toekomst, het is heel belangrijk dat we dat allemaal beseffen.’

Trots op…

‘Veel mensen zetten zich al in voor ouderen. Bij tanteLouise werken maar liefst 850 vrijwilligers. Daar ben ik ontzettend trots op. Al deze mensen zetten zich met hart en ziel in voor onze bewoners. Vrijwilligerswerk is meer dan alleen koffie schenken. Het gaat om het maken van een praatje, een wandeling of samen een boodschap doen. Als vrijwilliger ben je echt een waardevolle aanvulling op iemands leven.’

#jouwtoekomstverhaal - tanteLouise1

Een ander leven

‘Vergeet niet dat ouderen die in een verzorgingshuis terechtkomen, plots een heel ander leven krijgen. Sommigen waren bijvoorbeeld gewend aan eens per maand uit eten of naar de film te gaan en kunnen dat nu opeens niet meer. Dat heeft een enorme impact op deze mensen. Dankzij de vrijwilligers kunnen ouderen de activiteiten die ze leuk vinden zoveel mogelijk blijven doen.’

Vrijwilligerswerk is maatwerk

‘Werken met mensen is altijd maatwerk. De één vraagt dit, de ander dat. Dat maakt vrijwilligerswerk in de zorg zo boeiend. Vrijwilligerswerk doen, is goed voor de ouderen én voor jezelf. Het is een heel zinvolle en dankbare tijdsbesteding. Je leert veel, omdat je samenwerkt met professionals. En het staat goed op je cv. Soms krijg je er zelfs een betaalde baan door. Ik ben daar zelf het bewijs van. Ook ik ben 24 jaar geleden ooit begonnen als vrijwilliger en heb nu een betaalde baan als coördinator vrijwilligerswerk.’

#jouwtoekomstverhaal - tanteLouise

Teamuitje in de ouderenzorg

‘Ook bedrijven hebben de weg naar tanteLouise gevonden. Zo is het mogelijk om bij ons teamuitjes te organiseren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan samen pannenkoeken bakken, timmeren, tuinieren of wandelen met bewoners. Mijn droom is dat er nog meer politici en ambtenaren een bezoek brengen aan tanteLouise, zodat ze zelf kunnen zien en voelen hoe het is om oud te zijn en in een verzorgingshuis te wonen. Dat is noodzakelijk om goede beslissingen voor deze groep mensen te kunnen nemen.’

Contact

Wil jij met jouw bedrijf een zinvol teamuitje organiseren of wil je meer weten over de werkzaamheden als vrijwilliger? Neem dan contact op met Connie Zagers via connie.zagers@tantelouise.nl. Iedereen is van harte welkom om een keertje mee te draaien!

2 comments

  1. Ik heb een aantal maanden bij “Onze Stede” vrijwilligerswerk gedaan, in het restaurant en bij de wandelclub. Superleuk om te doen. Het was mijn eerste ervaring om met ouderen te werken. Omdat ik nu weer een betaalde baan heb, ben ik helaas genoodzaakt geweest om er mee te stoppen, het combineren is niet mogelijk. Iedereen die thuis zit en een paar uurtjes over heeft in de week, zou ik aanraden om dit of ander vrijwilligerswerk te gaan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *