Daan van der Grinten zou ‘zijn’ wijk Gageldonk graag gerevitaliseerd zien, met de Vijverberg in het bijzonder. ‘De Vijverberg kan een veilige en verbindende plek worden waar recreatie en natuur samenkomen.’ Lees hier meer over de toekomstdroom van een negentienjarige student hbo Watermanagement die zijn plannen heel graag om wil zetten in daden.

ProefMei en Vastenavend

’Ik heb op de Basisschool Anton van Duinkerken gezeten. Na vorig jaar mijn havo-opleiding te hebben afgerond, studeer ik nu hbo Watermanagement in Vlissingen. Dat is ook leuk, al gaat er niets boven mijn eigen stad. Grootse evenementen als ProefMei en Vastenavend vind ik geweldig. Dat is typisch Bergen.’

Gemeente Bergen op Zoom - #jouwtoekomstverhaal - Daan van der Ginten 2

‘Als kind ging ik daar de eendjes voeren’

‘Ik woon al vanaf mijn geboorte in de wijk Gageldonk. De Vijverberg is in deze wijk een centrale plek. Als kind ging ik daar de eendjes voeren. Ik laat hier onze hond uit en ik fiets er elke dag langs als ik naar het station ga. Dan fiets ik ook langs de vele bouwactiviteiten. Ik ben een voorstander van  revitalisering van onze wijk. Ook de Vijverberg kan hierin een nieuwe, verbeterde functie krijgen.’

Vijverberg als zwemvijver

‘De Vijverberg is vies en groen en wordt vaak gebruikt als dumpplaats. Het is nu slechts een plek om de hond uit te laten. Mijn toekomstdroom is dat de Vijverberg een veilige en verbindende plek wordt waar recreatie en natuur samenkomen. Dat kan door van de Vijverberg een zwemvijver te maken. Door het water schoon te maken en het park op te knappen, wordt de Vijverberg weer aantrekkelijk voor recreatie.’

Gemeente Bergen op Zoom - #jouwtoekomstverhaal - Daan van der Ginten

Een grotere sociale cohesie

‘Denk daarbij bijvoorbeeld aan het realiseren van kleine sportvelden en het plaatsen van kinderspeeltoestellen, picknicktafels en barbecues. In de zomer kunnen ouders na schooltijd met hun kinderen naar de Vijverberg gaan voor sport, spel of voor een gezellig samenzijn. Dit kan resulteren in een grotere sociale cohesie, met als gevolg dat mensen zich veiliger voelen in de wijk.’

Retentiebekken

‘Ook kan de Vijverberg dienen als retentiebekken, ofwel een opvangmogelijkheid om regenwater in op te slaan, zodat bij hevige regenval de vijver het water vasthoudt. In de periode die daarop volgt wordt het water weer langzaam losgelaten. Juist daardoor zouden waterschappen in onze regio ook geïnteresseerd kunnen zijn om te investeren in dit project.’

Gemeente Bergen op Zoom - #jouwtoekomstverhaal - Daan van der Ginten 1

Toekomstdroom realiseren

‘Uiteraard ben ik zelf ook bereid om mee te werken om mijn toekomstdroom te realiseren. Ik kan het plan schrijven. Voor de verdere invulling zou ik graag het gesprek aangaan met de gemeente en het waterschap.’

1 comment

  1. Ik vind dit een geweldig plan en samen met de plannen van Food4Bees, die bij de gemeente en Stadlander al bekend zijn, zou hier een heel mooi, levendig en eetbaar park kunnen zijn, dat onderdeel wordt van de Plukroute.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *