Rob Hoppenbrouwers: ‘Mijn toekomstdroom is dat alle Bergenaren hun dromen najagen. Het is belangrijk dat je datgene doet wat je écht leuk vindt. Volg je hart, het leven is veel te kort om dit niet te doen. Laten we elkaar stimuleren en helpen om samen dromen te realiseren.’

Veel sportmogelijkheden

‘Ik ben geboren en getogen in Bergen op Zoom. Samen met mijn echtgenote en twee kinderen woon ik hier met heel veel plezier. Het is prettig leven in onze gemeente. Er zijn veel activiteiten en de bos- en waterrijke omgeving biedt veel sport- en recreatiemogelijkheden.’

‘Angst is een slechte raadgever’

‘Toch kom ik regelmatig mensen tegen die in een situatie verkeren die ze niet (meer) gelukkig maakt. Mensen vinden het vaak lastig om te kiezen voor verandering of voor het onbekende. Daar komt vaak angst en onzekerheid bij kijken. Ze kiezen dan liever voor de bekende weg en dat is jammer. Angst is een slechte raadgever.’

Nieuwe richting kiezen

‘In mijn omgeving heb ik al diverse mensen geholpen om hun droom te realiseren. Zo had een van mijn medewerkers de droom om een eigen bedrijf te beginnen. Hij nam de stap om dit met mij te delen. Na een aantal goede gesprekken heb ik hem geholpen bij het opzetten van zijn bedrijf. Inmiddels heeft hij een goedlopende onderneming en gaat hij stralend door het leven. Hij durfde het aan een nieuwe richting in te slaan.’

De beste versie van jezelf

‘Door je hart te volgen, kun je de beste versie worden van jezelf. Ik ben ervan overtuigd dat dit resulteert in gelukkigere werknemers, beter presenterende organisaties en een nog succesvollere gemeente. Natuurlijk is het moeilijk om de bakens te verzetten. En soms hangt er ook een financieel kaartje aan vast. Daar ben ik me zeker van bewust.’

Een nog succesvoller Bergen op Zoom

‘Laten we daarom onze dromen met elkaar blijven delen en de handen ineenslaan om elkaar verder te helpen. Bijvoorbeeld door het organiseren van speciale droomavonden. De toekomstgesprekken zijn daar ook een mooi voorbeeld van. Op naar een nog gelukkiger en succesvoller Bergen op Zoom!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *