Materiaal-38Video: ‘Nog meer verbindingen maken’


Materiaal-39

Anita Karremans, directeur van Samen in de Regio en kwartiermaker van het Werkcentrum Brabantse Wal: ‘Eigenlijk leef ik al mijn droom. Daarom wil ik nog niet wakker worden. En als ik wel wakker word, dan hoop ik dat mijn toekomstdroom, het realiseren van nog meer verbindingen, nog meer vorm heeft gekregen in ons mooie Bergen op Zoom.’

Samen in de regio

Anita is sinds de oprichting betrokken bij Samen in de Regio. Dit is een netwerkorganisatie die het bedrijfsleven in contact brengt met regionale en lokale maatschappelijke organisaties. ‘Vanuit het moederschap kreeg ik de behoefte om totaal iets anders te gaan doen. Ik wil graag een bijdrage leveren aan Bergen op Zoom. Vanuit mijn werk voor de gemeente kan ik dat prima doen.’

‘Je moet elkaar ook weten te vinden’

‘Ik vind het leuk om verbindingen te leggen en partijen met elkaar kennis te laten maken. Daarom ben ik me gaan focussen op organisaties. Je zou denken dat de meeste organisaties elkaar kennen, maar niets is minder waar. In een tijd waarin meer met minder moet, moet je elkaar weten te vinden. Samen in de Regio heeft hierin een belangrijke taak.’

Werkbeurs XXL

‘Een van de initiatieven van Samen in de Regio is de Werkbeurs XXL. Het evenement biedt mogelijkheden voor werkzoekenden om op een laagdrempelige wijze kennis te maken met werkgevers en maatschappelijke organisaties uit de regio. Op 9 maart jl. vond de laatste editie plaats. Het werkplein, het scholingsplein en het vrijwilligersplein werden met ruim 800 bezoekers drukbezocht.’

Interesse van buiten

‘De Werkbeurs is inmiddels uitgegroeid tot het grootste arbeidsmarktevenement in West-Brabant. Naast de diverse matches kwamen diverse vertegenwoordigers uit andere arbeidsmarktregio’s een kijkje nemen in Bergen op Zoom. Uiteraard zijn we ontzettend trots op dit resultaat en de mooie verbindingen die we hebben kunnen leggen.’

Werkcentrum Brabantse Wal

Anita vervolgt: ‘Een andere plaats waar vele mooie verbindingen tot stand zullen komen is het Werkcentrum Brabantse Wal. Dit is een innovatieve coproductie tussen de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom en Steenbergen, het onderwijs, het bedrijfsleven en het netwerk van Samen in de Regio. De kick-off van het Werkcentrum, gevestigd aan de Drebbelstraat 20, vond op 11 mei jl. plaats.’

Onderwijs, overheid en ondernemers

‘In het Werkcentrum komen verschillende organisaties, zoals uitzendbureaus, het SROI-punt en een WerkgeversServicepunt West-Brabant samen. Bedrijven hebben met het Werkcentrum nu ook een fysieke plek waar ze terecht kunnen voor alle arbeidsgerelateerde vraagstukken, zowel voor de korte als de lange termijn. Met deze opzet hopen we nog meer aansluiting tussen de drie O’s, overheid, onderwijs en ondernemers, te vinden. Nog meer samenwerken en van elkaar leren. Dat is belangrijk voor onszelf en voor onze gemeente.’

#jouwtoekomstverhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *