Materiaal-38Video: Betaalbare huisvesting voor jong en oud

Materiaal-39

Jacco Willard, projectontwikkelaar, woont en werkt in Bergen op Zoom. ‘De combinatie van een rijke historie, cultuur, bos en water maakt onze gemeente aantrekkelijk om in te wonen. Mijn toekomstdroom? Samen nog meer betaalbare huisvesting creëren voor onze jongeren en ouderen.’

Jongeren­huisvesting

‘Bergen op Zoom is een prachtige gemeente. Het zou voor iedereen mogelijk moeten zijn om hier geheel naar wens te kunnen wonen. Voor jongeren zijn de opties op dit moment echter beperkt. Door tijdelijke arbeidscontracten en hoge huren op de particuliere markt is een woning huren of kopen voor veel jongeren bijna onmogelijk. Daardoor zijn zij genoodzaakt om langer bij hun ouders te blijven wonen.’

Woon­gemeenschap

‘Ouderen worden gestimuleerd om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Door het creëren van een woongemeenschap, ontstaat er sociale controle en wordt vereenzaming voorkomen. Mobiliteit is een belangrijk onderdeel van ons leven. Iedereen moet op elk moment kunnen gaan en staan waar hij of zij wil. Ik zal bij het ontwikkelen van een woongemeenschap dan ook zeker de mogelijkheden nagaan voor het beschikbaar stellen van een elektrische auto.’

Een mooie woon- en leefomgeving

‘Bij een duurzaam beleid hoort herbestemmen in plaats van slopen. Er staan genoeg gebouwen leeg die we prima in kunnen zetten voor zowel jongeren- als ouderenhuisvesting. Ouderen en jongeren gaan prima samen. Laten we samen de handen ineenslaan om voor deze groepen een mooie, betaalbare woon- en leefomgeving te creëren. Dat kan door het beleid aan te passen en samen naar duurzame oplossingen te zoeken.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *