Agnes woont sinds 1996 in Bergen op Zoom.‘Ik vind het belangrijk om mijn toekomstdroom te delen. En dat is een verhoging van de leefbaarheid voor jong en oud.’

Voorzieningen dichtbij

‘Ik ben nog geen 80, maar lopen gaat wel iets moeizamer dan vroeger. Daarom is het belangrijk voor ouderen zoals ik dat alle voorzieningen, zoals een goede supermarkt, dichtbij zijn. Ik woon in de Bunthof. We hebben een winkel in de buurt, maar daar is niet alles verkrijgbaar. Dat maakt het voor mij als mindervalide soms lastig. Te meer, omdat we als ouderen genoodzaakt zijn om langer thuis te blijven wonen.’

Gemeente Bergen op Zoom - #jouwtoekomstverhaal - Agnes

Rolstoel­vriendelijke leefomgeving

‘Bij de hoek Acacialaan/Ericalaan zijn er geen op- en afritten voor rollators en rolstoelen.
Het zou fijn zijn als deze worden aangelegd. Het lijkt mij goed dat voordat er bouw- of herstelwerkzaamheden plaatsvinden, eerst onderzoek wordt gedaan naar de behoeften van de bewoners. Ik woon in een ouderenflat. Dat betekent dat een rolstoelvriendelijke leefomgeving voor veel mensen in onze buurt noodzakelijk is.’

Een volle binnenstad

‘Onze binnenstad is mooi. Wellicht is het mogelijk om creatieven een kans te geven door in de etalages potten te bakken of kleding en sieraden te maken. Of kunstenaars te laten schilderen. Dat is leuk om naar te kijken en het zorgt weer voor extra beleving in onze binnenstad. Ik heb het idee dat de huurprijzen van winkelpanden hoog zijn. Door deze te verlagen, wordt het voor ondernemers aantrekkelijker om zich in het centrum te vestigen. Een andere mogelijkheid voor een lagere huurprijs, is om met meerdere partijen een pand te huren.’

Speeltuinen

‘Kinderen moeten kind kunnen zijn. Er zijn leuke speeltuinen in onze buurt. Deze worden echter vaak door de oudere jeugd gebruikt als hangplek. Dat is jammer, want daardoor zijn de kinderen genoodzaakt om soms op straat te voetballen. Nog meer toezicht hierop zou wenselijk zijn. Zelf kan ik dat helaas niet meer.’

Kunst en cultuur

‘Sommige kinderen kunnen niet deelnemen aan culturele activiteiten, omdat hun ouders daar geen financiële middelen voor hebben. Kunst en cultuur is belangrijk voor de creatieve ontwikkeling van een kind. Door een regeling op te zetten waarbij ouders betalen naar financiële draagkracht, krijgen culturele verenigingen meer inkomsten en kunnen ook de kinderen waarvan de ouders het financieel niet breed hebben, deelnemen aan culturele activiteiten.’

Zorg

‘Ik ben tevreden over de zorg die mij wordt geboden. Voor andere ouderen hoop ik dat er weer een goed verzorgingstehuis komt. Mijn voorkeur gaat uit naar laagbouw, zodat iedereen gemakkelijk naar buiten kan. Voor jongeren en gezinnen is goede zorg uiteraard ook noodzakelijk. Goede zorg voor jong en oud met minder papieren rompslomp is een belangrijk onderdeel van een leefbare wijk.’

Gemeente Bergen op Zoom - #jouwtoekomstverhaal

‘Laten we weer voor elkaar gaan zorgen’

‘We beschikken over een mooie natuur. De Brabantse Wal is een prachtig gebied. Laten we onze gemeente nog een stukje mooier maken door weer goed voor elkaar te gaan zorgen.
Dit begint bij elkaar vriendelijk gedag te zeggen als je elkaar tegenkomt. Werken aan leefbaarheid begint bij jezelf.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *