Bea Demmers is trots op de monumentale panden en de rijke historie die onze gemeente rijk is. Wat Bea betreft mag een avant-garde gebouw met heel veel groen daar snel aan toegevoegd worden. ‘Een kleurrijk gebouw met heel veel groen waar jong en oud samenkomen. Dat is mijn toekomstdroom.’ Lees hier het verhaal van Bea!

Aangenaam vertoeven

‘Bergen op Zoom heeft vele mooie plekjes die we mogen koesteren. Denk bijvoorbeeld aan het Markiezenhof of het knusse Beursplein waar het aangenaam vertoeven is met een heerlijke cappuccino’.

#jouwtoekomstverhaal - Bea Demmers

Avant-garde gebouw

‘We hebben een prachtig centrum met veel historie. Daar kunnen we nog veel meer mee.
Zo dacht ik aan een soort van avant-garde gebouw op de plaats van het voormalige V&D-pand. Een kleurrijk gebouw met heel veel groen waar men kan wonen, werken en ontspannen. Dat is mijn toekomstdroom.’

Groene Citadel

‘De Groene Citadel van Hundertwasser in Maagdenburg (D) is mijn inspiratiebron. Toen ik dat gebouw zag, was ik direct verkocht. Het is een ware publiekstrekker in die stad. Wat zou het mooi zijn als wij dit in Bergen op Zoom ook kunnen realiseren.’

Verhalen van vroeger en nu

‘Ik zie het al helemaal voor me dat Bergse verhalen van vroeger en nu in het pand terugkomen, bijvoorbeeld in de vorm van tegels in het pand of kunstwerken. Door deze verhalen te koppelen aan een app creëer je nog meer beleving.’

‘Een droom delen is het begin’

‘Hoe we dit kunnen realiseren? Het delen van mijn toekomstdroom is het begin. Wellicht zijn er meerdere mensen die dit idee omarmen en samen met mij willen bekijken hoe we dit onder de aandacht van projectontwikkelaars of andere partijen kunnen brengen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *