#jouwtoekomstverhaal

Video: Een nog duurzamer Bergen op Zoom

#jouwtoekomstverhaal


Jaap van der Wal, adviseur duurzaamheid, woont met echtgenote Ingrid en hun twee kinderen in Lepelstraat. Zijn toekomstdroom is een nog duurzamer Bergen op Zoom. ‘Laten we zuinig zijn op datgene wat we hebben. Dat is belangrijk voor onze kinderen en wat we voor hen achterlaten.’

Bewustwording

‘Duurzaamheid begint bij bewustwording. Om die transitie mogelijk te maken, is het belangrijk dat iedereen zich ervan bewust wordt dat hij of zij zelf invloed kan uitoefenen op het verbruik van fossiele brandstoffen. Het creëren van bewustwording is de verantwoordelijkheid van ons allemaal.’

Behoud van bestaande gebouwen

‘Mijn visie is bestaande gebouwen transformeren in plaats van slopen. De Zeeland, BC Blokstallen en Gebouw-T zijn monumentale panden uit de 18e eeuw die nu een compleet andere functie vervullen. Dit zijn prachtige voorbeelden van herbestemming.’

Schoolgebouwen

‘Denk ook aan schoolgebouwen. Ook hierin valt nog veel te behalen als het gaat om energiebesparende maatregelen en het verbeteren van het binnenklimaat voor onze kinderen. En zo kunnen we op nog veel meer plaatsen duurzame maatregelen in onze gemeente toepassen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *