Materiaal-38Video: Terugblik toekomstgesprek Intratuin 22-3

Materiaal-39

De tweede bijeenkomst van de toekomstgesprekken vond op 22 maart plaats bij Intratuin in Halsteren. Dromen als nog meer samenwerking tussen alle lagen van de bevolking, het samenbrengen van ouderen en kinderen en het samen creëren van het grootste creatieve werkstuk ooit, passeerden de revue.

‘Mijn droom is het samenbrengen van ouderen en kinderen’

Zo’n 25 inwoners uit de gemeente Bergen op Zoom gingen in kleinere groepjes met elkaar in gesprek. Op betrokken wijze werden dromen gedeeld en besproken wat er concreet nodig is om deze samen te realiseren. Zo heeft Lizette als toekomstdroom om ouderen en kinderen nog meer samen te brengen. ‘Oud en jong hebben een positieve invloed op elkaar. Dat zouden we in Bergen op Zoom nog meer in kunnen zetten.’ Haar verhaal lees je binnenkort op dit platform.

Toekomstgesprek

‘Hier wil je geboren worden’

Bergenaren zijn over het algemeen heel trots. Het Markiezenhof, de mooie evenementen die we organiseren, de prachtige natuur, het sterke verenigingsleven. Er gaat heel veel goed in Bergen op Zoom en samen maken we het nog mooier!

Toekomstgesprek

Zelf een toekomstgesprek organiseren

Jeffry heeft interesse om zelf een toekomstgesprek te organiseren voor de stakeholders van SamenDoen. Ook dat kan. Met je buren, je vereniging of met wie dan ook. Neem contact met ons op via onze contactpagina voor handige tips en trucs. Voor zo’n gesprek kunnen wij ook een moderator leveren. Deel de dromen die je verzamelt!

Toekomstgesprek

Jeffry: ‘Het was een inspirerende en leerzame bijeenkomst. Bij de volgende bijeenkomsten ben ik ook zeker aanwezig. Ook mijn collega’s uit Amsterdam nemen binnenkort deel aan een toekomstgesprek.’

Bea: ‘Ik vond deze bijeenkomst erg leuk. We hebben nu een platform waar ‘de gewone mens’ zijn verhaal en droom kan delen.’ Ook haar bijzondere verhaal lees je binnenkort op dit platform!

Toekomstgesprek

Wouter: ‘Het was een hele leuke bijeenkomst! Mooi om al die verschillende dromen met elkaar te mogen delen. De opzet is goed en ik hoop dat er de volgende keer weer een gemêleerd gezelschap aanschuift!’

De toekomst schrijven we samen

Wij kijken terug op een geslaagd evenement waar al direct diverse concrete afspraken tussen de deelnemers onderling werden gemaakt om samen dromen te realiseren.

Toekomstgesprek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *