Jeffry Verdult (39) werd als baby uit Indonesië geadopteerd. Toen zijn adoptievader in 2011 overleed, raakte hij nog meer geïnteresseerd in zijn biologische afkomst. De zoektocht naar zijn roots maakte hij met het tv-programma Spoorloos. Deze reis maakte hem nog meer bewust van zijn leven in Bergen op Zoom. En die trots? Die heeft hij van zijn Bergse adoptieouders!

Het verenigingsleven

Jeffry was nog geen jaar oud toen hij vanuit Indonesië in Nederland aankwam. Zijn adoptieouders zijn Bergenaren pur-sang. Alle Bergse tradities, zoals de Vastenavend, zijn hem met de paplepel ingegeven. ‘Toen ik op mijn 13e samen met mijn vader Bouwclub De Krabbekweekers bezocht, was ik verkocht. Vanaf dat moment bracht ik menig uurtje bij deze club door om de mooiste wagens te bouwen. Het was mijn eerste stap in het verenigingsleven.’

Jeffry Verdult 2- gemeente Bergen op Zoom - GRAZImedia.com

Samen vooruit

Na verloop van jaren breidde Jeffry zijn maatschappelijke functies uit met verschillende functies bij dweilbands en werd hij actief in de Bergse politiek. Zijn inzet en passie om ‘samen vooruit’ te komen, zoals hij dat zelf noemt, werd ook opgemerkt door het bestuur van diverse verenigingen, zoals van de Bergse stadsreuzen, waar hij nog steeds actief lid van is.

SamenDoen

Anno 2017 is hij getrouwd met Inge en trotse vader van Tijn (11,5) en Joep (8). Samenwerken, verbinden en mensen verder helpen vormen nog steeds de rode draad in zijn leven. Naast zijn activiteiten in de politiek en als fondsenwerver voor het Rode Kruis, afdeling Bergen op Zoom, werkt hij als accountmanager voor SamenDoen.

Een nog sterker verenigingsleven

Via SamenDoen kun je punten sparen door inkopen te doen bij lokale winkels. Deze punten spaar je voor jezelf en voor een vereniging of sociale organisatie naar keuze bij jou in de buurt. Zowel particulieren als ondernemers, verenigingen en goede doelen kunnen profiteren van het spaarprogramma. Het doel is om samen voor een sterkere samenleving te realiseren. Een rol die Jeffry op het lijf is geschreven.

Jeffry Verdult 1- gemeente Bergen op Zoom - GRAZImedia.com

Megatrots

‘Ik ben megatrots op Bergen op Zoom. Deze stad is altijd in beweging. Dat komt omdat vele Bergenaren openstaan voor nieuwe ideeën. Soms moet je iets bedenken wat niet voor de hand ligt om verder te komen. In Bergen op Zoom kan dat. Wij zijn innovatief, creatief en trots. Daar ligt onze kracht.’

Mijn stad

‘Door mijn reis naar mijn geboorteland ben ik anders gaan denken. Ik realiseer me nu nog meer wat ik heb en wat mijn omgeving voor mij betekent, wat mijn stad voor mij betekent. Natuurlijk kunnen er zaken beter, maar kijk ook eens naar wat we in Bergen op Zoom al hebben. Veel culturele initiatieven, culinaire mogelijkheden en evenementen, de Green Chemistry Campus en noem maar op. Bergen op Zoom verschijnt regelmatig op positieve wijze in de landelijke pers. We hebben al veel en er kan nog veel meer!’

Mijn toekomstdroom

‘Mijn toekomstdroom is dat we nog meer gaan samenwerken en ons nog meer openstellen voor elkaar om de Bergse samenleving sterker te maken. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de ondernemersbijeenkomsten van SamenDoen. Ondernemers komen periodiek naar een bijeenkomst van SamenDoen om kennis te maken met het systeem, met elkaar en met diverse verenigingen, ofwel spaardoelen, uit de buurt. Tijdens dit soort avonden zie je dat mensen hun verhalen met elkaar delen en er samenwerking ontstaat. Er is voor iedereen een plekje op het podium.’

Jeffry Verdult - gemeente Bergen op Zoom - GRAZImedia.com

Theatervoorstelling

‘Ik zou graag een theatervoorstelling of event willen organiseren waarin alle Bergenaren samen hun droomrol spelen. Over de invulling zou ik nog eens na moeten denken, maar zo’n event brengt mensen zeker samen. Het zijn vaak dezelfde mensen die het podium nemen. Door andere mensen een podium te geven om hun ideeën te delen of verschillende groepen samen te brengen, ontstaat er een andere synergie, verbinding en nog meer ruimte voor nieuwe mogelijkheden en samenwerkingen. Laten we samen onze droomrol pakken!’

#jouwtoekomstverhaal

Aanmelden toekomstgesprek Deel jouw verhaal op dit platform

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *